Aбсолвенти от Стопанския факултет на ЮЗУ дадоха старт на балните фиести в Благоевград

На финалната права преди предстоящите държавни изпити, а за някои защити на дипломни работи, 222-ма абсолвенти от Стопанския факултет на ЮЗУ „Н. Рилски” дадоха старт на балните фиести в Благоевград. Най-нетърпеливи да празнуват бяха четвъртокурсниците от специалност „Счетоводство и контрол“, които започнаха да се събират пред 3-ти учебен корпус малко след 17 часа. В приповдигнато настроение, изключително стилни и елегантни, абсолвентите позираха пред обективите и си направиха продължителна фотосесия.

„Остава само държавният изпит. Той е на 29 юни, точно на Петровден, подготвени сме добре, след като стигнахме дотук, ще се справим и с последното предизвикателство“, сподели Любомира Гълъбова от Благоевград, която изглеждаше ослепително в ефектна синя рокля и екстравагантна прическа. Студентите разказаха, че в знак на благодарност са подготвили букети с цветя за преподавателите си, както и специален подарък за курсовия си ръководител асистент Ани Стоицова, а за да повишат градуса на настроението, с тайно гласуване си избрали „Мис и Мистър Счетоводство и контрол“. Този приз заслужиха благоевградчаните Емилия Айтова и Иван Иванов, които по-късно вечерта, като в истински конкурс получиха специални ленти с надписи. Оказа се, че „Мистър Счетоводство” вече прилага наученото по време на 4-годишното си следване в собствения си бизнес, а състудентката му Емилия възнамерява да учи магистратура и както сама обясни, ако не си намери работа по специалността тук, ще търси реализация в Испания, където от години са голяма част от близките й.

Сред завършващите „Счетоводство и контрол“ е световният и европейски шампион по канадска борба Валентин Господинов, който, облечен в изискан смокинг, позира до стилната си приятелка и състудентка Мария Чапкънова.

„Действително в някои ситуации ми беше трудно да съчетавам следването и активната състезателна дейност, но успях да се справя. В момента се подготвям за европейското първенство в Полша”, разказа Валентин. Като отличник той е избрал да разработва дипломна работа, вместо да се яви на държавен изпит, и мисли да продължи образованието си с магистратура.

Знанията си са решили да награждат и голяма част от останалите четвъртокурсници, сред които и завършващите „Туризъм“ Ивона Димитрова, Моника Миланова от Кюстендил и софиянката Виктория Тодорова, които заедно с останалите си колеги изненадаха курсовия си ръководител гл. ас. д-р Руска Кръстева със стилно колие.

За последно като студент с колегите си празнува благоевградчанинът Бойко Димитров, заминаващ в събота /13 май /за шести път на студентска бригада в Америка. „Отивам в Ню Джърси за 5 месеца – 4 работни и 1 туристически, заради това ще се явявам на защита на дипломната ми работа през февруари догодина. Студентските бригади много ми харесват, защото мога да приложа на практика наученото тук”. Бойко овладял по време на обучението си в специалност „Туризъм” на Стопанския факултет английски и испански език. Всъщност, за да са конкурентоспособни на пазара на труда, по време на 4-годишното си следване всички, завършващи „Туризъм“, са изучавали по два чужди езика -един задължителен и един по избор.

Така например благоевградчанката Елизабет Найденова още като ученичка в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ избрала руския и била сред малцината зрелостници в областта, явила се на матура по този език. С изкараната отлична оценка е приета в ЮЗУ, а за 4 години усъвършенства и английския си. „В момента подготвям дипломната си работа. Тя е свързана с това как бежанската вълна влияе върху туризма в страна ни. Обмислям да запиша и магистратура”‚ разясни Елизабет, която от 6 месеца прави мащабно проучване и изследвания за научна разработка по темата си. Чаровната абсолвентка, придружавана от не по-малко елегантния си кавалер Калоян Иванов, завършил миналата година Американския университет, бе и сред малкото млади дами, дошла с панталон на бала си. По повод тоалета си, решен в актуалния за сезона цвят нюд и бяло и стоящ й безупречно, студентката коментира, че се е спряла на панталон, тъй като е много практично и удобно облекло.

С изключително атрактивна визия се открои друга четвъртокурсничка по „Туризъм” – Екатерина Найденова. Тя събра погледите на колегите си и многобройните изпращачи със специално подбраните за случая къса черна рокля, малка шапка с воали, обувки с висок ток, цигаре и чорапогащник с 3D, за когото призна, че е най-скъпият елемент в облеклото й. Извън темата за външния си вид, владеещата 3 езика  – английски, руски и испански, Екатерина обяви, че е горда майка на 4-годишно момиченце и има идеи да се реализира в България, защото е патриот.

За трудностите по време на следването си разказаха част от завършващите „Финанси“. „Най-труден ни беше изпитът по „Счетоводство” при доц. д-р Минко Велков, малцина го взеха на късмет от първия път, някои се явяваха по 3-4 пъти, а други още не сме го взели, затова много се радваме, че той се пенсионира”, чистосърдечно признаха бъдещите финансисти.

Голяма група роднини пристигна специално от Враца, за да изпрати четвъртокурсничката по „Международни икономически отношения” Тихомира Димитрова. Докато се снимаше с близките си, тя разказа, че подготвя дипломна работа и иска да работи в банка.

Заедно със сестра си Мария позира и завършващият „Финанси” Илиян Коцев от Петрич, а абсолвентката от специалност „Маркетинг“ – благоевградчанката Илияна Стоименова, облечена в елегантна черна рокля, си направи ефектна фотосесия пред градинката с цветя.

Абсолвентите поканиха на бала и около 30 от преподавателите си и празнуваха предстоящото си завършване до малките часове на нощта.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *