HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Aктрисата от Дупница Мария Миради след невероятна почивка в Рим: Италианците са отзивчиви и учтиви, особено ако си красив, няма значение мъж или жена

Актрисата от ДТ “Невена Коканова” – Дупница Мария Миради се отдаде на релакс в Италия. “Когато една актриса стъпи в Рим, се чувства различно. За втори път ходя до Вечния град. Този път със свободна програма, исках да видя всички малки недостатъци на този вековен град. Така и стана – кацайки на летището, а след това попадайки в града, се озовахме в квартал, наричан от местните “Чайна таун”. Оглеждаш се и се питаш “Къде са италианците?”, после разбираш, че в центъра има гето. Хиляди индийци, китайци, араби, афро са си наели магазини, бръснарници, кафенета… и работят ли, работят!
Слава Богу, скоро хванахме такси към моя спомен от първото ми ходене в Рим”, сподели за “Струма” М. Миради и допълни: “Центърът си е същият… забързан, шумен, горещо е… Туристите са навсякъде, говорят на различни езици. Мен често ме мислят за французойка или рускиня, а когато кажа, че съм от България, се усмихват и казват: “Да, знаем къде е”.
Дойдох тук с най-близкия ми човек и очаквах всичко да е приказно, но всъщност е приключение с понякога сиви нотки! Попадаме на малки улички около големите булеварди, минават безброй моторчета, по-малко коли! Жандармерията пази с автомати и бронирани коли входовете на всяка забележителност, полицаите са спретнати, като във филм на Фелини. Аз, разбира се, се усмихвам, защото обичам Италия и всичко е хубаво, макар странно. Италианците са отзивчиви, поне тези, които срещаме, не говорят много английски, разбираме се на смесен език, но винаги те поздравяват. Особено ако си жена или мъж, и то красиви. Обичат красотата!
Паметниците са величествени, смазващо големи… Форумът, Колизеумът, Ватикана, арките… Всичко е голямо, старо и пълно с изкуство. Снимат нещо, най-вероятно филм или… Има заграждения и тон техника, екипи ходят с баджове навсякъде! Интересно е, мислех да застана с табелка “Хей, аз съм актриса, вземете ме да снимам с вас!”, хе-хе, смешно…
Храната е лека, ако, разбира се, седнеш на хубаво място! Винаги прясна… вкусна! Кафето и сладоледът са невероятни. Малки порции, не са като в България, но са достатъчни да се нахраниш. Вкусът остава дълго след това. Малките магазинчета ми харесват, пълни с цветна паста, прошуто, хлебчета и вино. Като цяло е красиво и вкусно, шумно, лудо, горещо, но Рим, да, това е Рим и както се казва: “Всички пътища водят дотам!”.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *