Топ теми

Apple отваря първия си магазин върху вода

Един от най-оригиналните магазини на марката „Apple“ се готви да отвори врати в Сингапур – направен е от стъкло и е построен върху вода. Самата компания разказа за новия търговски обект.

Сградата се намира в залива Марина, което е отразено в името – „Apple Marina Bay Sands“. Това е изцяло стъклена куполна конструкция, която се държи буквално на 10 вертикални стълба.

Както подчертаха създателите, проектът е вдъхновен от Римския пантеон. Магазинът предлага 360-градусова гледка към града. Слънчевата светлина преминава през стъкления купол по такъв начин, че буквално залива помещението. А хоризонтални пластини предпазват от отблясъци, неприятни за очите. Интериорът на „Apple Marina Bay Sands“ е от дърво и метал, а самата търговска площ е засадена с живи дървета.

Необичайният магазин ще отвори врати на 10 септември. Както подчертава „Apple“, той ще работи съгласно всички мерки за сигурност срещу коронавируса: посетителите и служителите ще бъдат с маски, ще измерват температурата си на входа и ще спазват социална дистанция в търговската зала. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *