BioNTec/ Pfizer ще произведат 2 млрд. дози от ваксината си

Германската компания BioNTech и партньорът й Pfizer ще произведат два милиарда дози от ваксината срещу COVID-19 до края на годината. Досега планираното количество беше 1 милиард и 300 милиона дози от препарата, който има одобрение в Eвропейския съюз и Съединените щати. Във Великобритания до момента са поставени повече от 2 милиона и 400 хиляди от общо трите одобрени там ваксини. През тази седмица още няколко стотин хиляди души ще бъдат имунизирани, обяви здравният министър. На Oстрова бяха открити седем центъра, като до края на седмицата ще бъдат отворени още няколко. Те ще работят 24 часа в денонощието, ако има чакащи хора.

“Това, което правим тук в Бристол днес е, че отваряме първия от центровете за масова ваксинация. Ще имаме повече от 50 такива центъра до края на месеца в допълнение с 233-те болници, хилядите лични лекари и за първи път в 200 аптеки. Ще използваме всички”, заяви британският премиер Борис Джонсън. 

„Ваксината е единственият начин да сложим край на пандемията от COVID-19”. Това заяви на редовния си дневен брифинг от „Даунинг стрийт” 10 за ситуацията с опасната инфекция в Обединеното кралство британският здравен министър Мат Ханкок.

По думите му новият щам на коронавируса е изключително заразен като само за последното денонощие в страната са регистрирани нови 46 169 случая. В болница са настанени 32 294 души, което е скок от 22 на сто спрямо миналата седмица.

“Ваксинацията срещу COVID-19 върви нормално и това е единственият начин да се сложи край на пандемията”, категоричен беше министърът. До момента 2,6 милиона дози от медикамента са били поставени на 2,3 милиона британци, което е повече от всички европейски държави взети заедно.

„Искам Великобритания да се завърне към нормалния си ритъм на живот колкото се може по-бързо”, посочи Ханкок.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *