Топ теми

COVID-проучване на Апенините: 85% от италианците живеят в страх

Социологическо проучване показва, че италианците изпитват голям страх от коронавируса. В момента правителството подготвя нов указ с мерки срещу разпространението на заразата, пише БНР.

Проучването е на Институт Ixè и показва, че 85% от италианците живеят в страх – ниво от периода на карантината през пролетта. То спадна с 20 пункта през лятото, но сега се покачи. Отбелязва се и рекордно за министър доверие от 49 на сто – в случая към министъра на здравеопазването Роберто Сперанца. Анализаторите го тълкуват като доверие в правителството, въпреки че гражданите не винаги са съгласни с взетите мерки, но под влиянието на страха и на това, което се случва извън пределите на страната, искат повече сигурност от държавата.

Автопротест в Мадрид срещу мерките за борба с COVID-19 (ВИДЕО)

Смята се още, че това е от полза за правителствената коалиция и за първи път се отчита, че между опозиция и „народното настроение“ разликата е голяма.

До броени часове ще бъде приет поредният декрет от мерки срещу разпространението на коронавируса в Италия. Той предвижда например свеждане на карантината до 10 дни.

С днешна дата се отбелязва спад в броя на заразените, близо 1200 са оздравелите, а починалите са 26-има.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *