HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Eто как почетоха покойните БГ величия от ВИП парцел 66 на Задушница! За Жоро Илиев уиски и череши…

С уиски, череши, вино и ягоди беше почетена паметта на боса на групировката ВИС-2 Георги Илиев. На втората Задушница за годината, известна като Спасова или Черешова, неговият гроб беше сред най-отрупаните на Централните софийски гробища, пише „Телеграф”.
Парцел 66 е сред най-специалните. Там през няколко метра лежат бившият най-богат българин Емил Кюлев, соченият за един от царете на цигарената контрабанда Иван Тодоров-Доктора и някогашният първи или Главния, както са наричали Георги Илиев. Камери охраняват тленните останки на най-емблематичните фигури на прехода.

Приживе мерките за сигурност, които взимаха, не успяха да ги опазят. Освен вино и уиски, на гроба на Георги Илиев бяха поставени узо, айрян, питка, жито и цветя. Над мраморната плоча, над която е гравиран куплет от стихотворението „На Лора” от Пейо Яворов, бяха разпръснати гербери, а в двата края във вази поставени рози и хризантеми.

Гробът на Иван Тодоров-Доктора, който оцеля при атентат в бронирания си „Мерцедес”, но не успя да се спаси от куршуми в джипа си „Порше Кайен” през 2006 г., беше сред най-скромно почетените. На него беше поставен букет хризантеми. „На всяка Задушница идва майка му”, посочиха работници от гробищния парк.

С два карамфила, бонбон „Мерси” и цяла пластмасова кутия с череши беше почетен най-богатият българин Емил Кюлев, убит година преди Доктора на столичния бул. „България”.

Няколко череши бяха разпръснати над плочата на комунистическия лидер Тодор Живков, който е положен до съпругата си Мара Живкова и дъщеря си Людмила. На гробовете им имаше карамфили и няколко изкуствени цветя.

И на тази Задушница не липсваха ромски групи, които срещу 5 или 10 лева предлагаха да почистят гробовете на покойниците. Работник от парка коментира, че кутиите с череши и алкохолът обикновено изчезват часове след като са оставени от опечалените близки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *