Eто къде се крие Брендо след тежките присъди в няколко държави!

Кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо изпрал 200 милиона евро от дрога в хотели

Осъденият на 20 години затвор в Италия за трафик на кокаин Евелин Банев-Брендо е съумял да узакони голяма част от богатството, натрупано от дрога. Тополовградският мафиот е инвестирал над 200 милиона евро в туризма и е неофициален собственик на няколко от най-оборотните хотели в България – разкрива в. „Уикенд“.

С името на гангстера се свързва 5-звездния хотелски комплекс в с. Лозенец „Оазис бийч“, който бе построен през 2007 г и оттогава досега непрестанно се разширява. Собствеността на тузарския комплекс и до днес е неясна, тъй като през годините обектът бе прехвърлян на няколко пъти, за да бъдат заметени всички документални следи около Брендо.

„Даже и след осъдителните присъди на Банев в Италия и в Румъния огромна част от престъпното му богатство няма да бъде конфискувано, тъй като следите отдавна са заметени“ – коментира пред изданието столичен антимафиот. Според думите му още преди 3 години от Италия поставили въпроса пред родните власти за конфискация на имуществото на Брендо, но българските компетентни органи отвърнали, че имат данни само за пране на 21 млн. лева, по които Банев и семейството му са подсъдими.

Освен мащабната инвестиция в „Оазис бийч“, която се оценява на над 100 млн. евро, Банев е собственик на още няколко престижни столични хотела. Негов е бутиковият „Ле Фльор“ на централния столичен булевард „Витошка“, както и още два хотела в столицата. Според столичната мълва Брендо наскоро купил срещу 30 милиона евро и хотел „Рила“.

Източник на „Уикенд“ от ъндърграунда разкри, че Брендо се укрива в родния си Тополовград. Според мълвата, която се носи, босът е окупирал от около 2 седмици последния етаж на хотел „Империал“ в Тополовград, който е негова собственост, макар и не по документи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *