EKСКЛУЗИВНО В STRUMA.BG! Единият от братя Галеви се върна в България, издъхна от инфаркт

Единият от популярните като братя Галеви – Ангел Христов – Геле, който заедно с Пламен Галев напуснаха страната, след като бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт, научи първо struma.bg.

Не е ясно как издирваният от Интерпол Геле е минал границата, без да бъде арестуван. По непотвърдена информация той се настанил в имението си в Ресилово, където се почувствал зле и починал от инфаркт.

На този етап никой не се ангажира да потвърди или да коментира ситуацията. Дали Геле се е върнал преди дни в България или въобще не е напускал страната, а се е укривал в района на Дупница и Ресилово – за момента остава мистерия.

Погребението на 54-годишния Ангел Христов ще е утре от 13 часа, опелото ще е в храм „Св. Георги“ в Дупница, очаква се да има засилено полицейско присъствие.

„Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях“, каза архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

„От медиите научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минавам покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора“, каза кметът на Ресилово Мариана Доцина. В имението на братя Галеви в Ресилово след бягството им остана да живее жената на Ангел – Радмила с дъщеря си и сина си. Радмила е треньорка по художествена гимнастика.

Припомняме, че братя Галеви се укриват от 2012 г., малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Двамата се издирват от Интерпол с червена бюлетива, чиято давност изтича през 2024 година.

Ангел Христов и Пламен Галев са собственици и управители на няколко фирми. През 2009 г. регистрират и общи фирми с Христофорос Аманатидис – Таки. Срещу двамата се водеха дела за отнемането на тяхно имущество. КПКОНПИ поиска отнема на техни авоари за 4,3 млн. лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Рънъра

    Е това е държава, 11 години не знае издирван с червена бюлетина дали е в държавата или изван нея…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *