Facebook спира профилите на Доналд Тръмп за две години

Facebook обяви в петък, че спира всички профили (акаунти) на бившия президент Доналд Тръмп за две години, считано от 7 януари тази година, когато първоначално му беше забранено да участва в социалната медийна платформа.

Според компанията, когато спирането бъде отменено през 2023 г., ще има “строг набор от бързо ескалиращи санкции, които ще бъдат задействани, ако г-н Тръмп извърши допълнителни нарушения в бъдеще, включително и за постоянно премахване на неговите страници и профили”.

Facebook добави, че разбира, че днешното решение ще се счита за “противоречиво”.

Миналия месец Надзорният съвет на технологичния гигант реши да потвърди забраната на компанията за акаунта на Тръмп поради ролята му в бунтовете на Капитолия на 6 януари.

Тази двегодишна забрана ще попречи на Тръмп да използва Facebook или Instagram, за да комуникира със своите последователи до след междинните избори през 2022 г. в САЩ.

Бившият президент на САЩ заяви, че двугодишната забрана, наложена срещу него от Facebook, представлява “обида” за 75-те милиона американски избиратели, които го подкрепиха на “фалшифицираните” президентски избори през 2020 г.

“Не бива да им се позволява да се измъкнат с това цензуриране и заглушаване, като в крайна сметка ще спечелим. Страната ни вече не може да понася тази злоупотреба!”, посочи още Тръмп.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *