Google съкращава стотици служители

Технологичният гигант Google се разделя със стотици служители, работещи в екипите за хардуер, гласов асистент и разработчици, предава БТА. По-рано компанията съобщи, че съкращава няколкостотин позиции, като най-засегнат ще бъде екипът за добавена реалност (AR).

Съкращенията са част от ангажимента на Google и компанията-майка Alphabet за намаляване на разходите. Преди година технологичният гигант обяви, че ще съкрати около 12 000 души или близо 6% от служителите си по света. 

Това не е единствената голяма технологична компания, която стига до подобен ход. През изминалата година Meta, компанията-майка на Facebook, премахна над 20 000 позиции, за да си върне доверието на инвеститорите. Акциите ѝ поскъпнаха с около 178% през 2023 година.

По-рано тази седмица Amazon освободи стотици служители в студиата си и подразделението Prime Video, както и около 500 служители, работещи по платформата за лайфстрийм Twitch. В момента Google е в яростна конкуренция с Microsoft в сферата на изкуствения интелект.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *