Great Wall направи модерна Волга

Ретро модата в автомобилите отдавна е превзела европейския и американския пазар, а сега видимо настъпва и на китайския. По време на автосалона в Пекин местната Great Wall например реши да изненада със седан в ретро стил.


Няколко руски сайта побързаха да открият в профила на модела доста прилики с Волга и особено с един концептуален модел за бъдещето на ГАЗ. Руснаците обаче така и не можаха да го направят, а ето че китайците успяха – макар стилът да е напълно необичаен за тази компания. Името на модела е Great Wall Chaopai.

Необикновеният седан отразява настоящата страст на компанията към ретроспективния дизайн. Наскоро производителят вече показа забавен кросоувър, базиран на класически SUV. Ретро темата продължава моделът Chaopai. Всичко това е заслугата на британския дизайнер Фил Симънс, който работи в Great Wall вече втора година (преди това – в Land Rover).

Автомобилът не само демонстрира смелостта на китайската компания, но и загатва за бъдещ производствен модел, който изглежда вече е в процес на разработка. До голяма степен дори този прототип изглежда почти готов за производство. Това предполага, че на поточната линия серийната версия ще се качи с минимални промени. Засега обаче производителят не съобщава никакви технически подробности.

В дизайна вдъхновението от класическите модели е подчертано от характерните пропорции, изобилието от хромирани тапицерии и специалните джанти. Впечатление правят и вратите, които се отварят срещу посоката на движение. Ретро темата продължава и в салона, където разпръскването на кръгли прибори “се разваля” само от сензорния екран на информационно-развлекателната система. Без този елемент обаче автомобилът в днешно време просто не може да бъде продаден.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *