IN MEMORIAM! Общинска администрация – Петрич и читалище „Братя Миладинови” изразяват своите дълбоки съболезнования по повод кончината на Тончо Русев

Общинска администрация – Петрич и читалище „Братя Миладинови” изразяват своите дълбоки съболезнования по повод кончината на Тончо Русев.

Поклон пред паметта на великия композитор, написал над 1000 песни, спечелил десетки престижни награди – не само на български, но и  на международни музикални конкурси.
Той остави ярка следа в родната естрада, като много от творбите му ще останат завинаги в сърцата на поколения българи – „Ти сън ли си“, „Панаири“, „Наше лято“, „А дали е така“, „Може би“, „Огън от любов“, „Телефонна любов“, „Топъл дъжд“… изпълнявани от Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Веселин Маринов, „Сигнал“, Щурците“…
Композиторът е един от основателите на оркестъра на Сатиричния театър, той е в първия състав на Биг бенда на БНР, основава заедно с Димитър Ганев и Морис Аладжем оркестър „Балкантон“, ръководи отдел „Естрада“ към Концертна дирекция.
За петричани е огромна чест, че талантливият българин дълги години бе и част от журито на международния фестивал „Златен кестен”. Безкрайно признателни сме му за големия принос към утвърждаването на фестивала, с който се гордеем.
Тончо Русев ни напусна, но не е възможно да забравим човек, който е създал толкова песни и сътворил толкова красота в своето изкуство. Човекът, творил със сърце и душа, ще бъде помнен и обичан. Неговата музика, на която поколения българи са се радвали, страдали са и са обичали, ще остане във времето – беше, е и ще бъде.

Поклон пред паметта му!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *