IT специалисти инвестират в Пиринско, търсят усамотение в селски къщи

Мощна IT компания, създадена преди 7 г. от екип млади програмисти, се ориентира трайно към инвестиции в Пиринския край. „Смарт Асет Сървисиз” ЕООД с управител Антония Събева

започва строителството на 3 жилищни сгради в местността Сукарево на с. Виногради, община Сандански. Теренът, върху който програмистите ще строят, засега е лозе с площ от 8901 кв., което те се надяват чрез общинските съветници  в Сандански да преотредят в терен „за застрояване”. Към 3-те къщи са планирали и по един паркинг с по две паркоместа.

Инвестицията ще е сериозна, тъй като към имота трябва да бъде изграден собствен трафопост, външен водопровод и транспортен достъп. Собствениците ще трябва да направят и изгребна яма в границите на имота и противопожарен резервоар, за да могат да спазят всички изисквания на институциите.

Имотът трябва да бъде вързан чрез път и с бъдещата винарна с  посетителски център, енотека, магазини и др., които в началото на тази година IT компанията обяви, че иска да построи в съседното с. Хърсово. Там програмистите имат 48 дка лозови масиви.

Извън софтуерните занимания, фирмата започна страничната си дейност преди няколко години с винарна в Каварна, но фактът, че програмистите искат да си построят къщи не край морето, а в Санданско, показва, че предпочитанията им са изцяло свързани с Пиринския край.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *