HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ParovStelar на Франкофоли в Благоевград през юни

Една от най-популярните електро суинг групи ParovStelar band/ПаровСтеларбанд/ и французойката с кадифен глас Imany /Имани/ са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала Франкофоли в Благоевград, по покана на продуцентите на събитието от Община Благоевград.

Отново на откито, този път огромната сцена ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград, с което Общината ще представи и най-новата локация в България за културни събития.

Там, на 17 юни на сцената в 20.30 часа ще се качи Imany. Веднага след участието й, в 22.30 часа,  ще забият музикантите от ParovStelar, известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление.

Входът на третото издание на Франкофоли ще бъде отново свободен за всички жители и гости на Благоевград.

До момента в двете му издания се включиха едни от най-популярните по света френски музианти, сред които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер.  Двата дни на Франкофоли през лятото на 2016 г. събраха на площада, където беше разположена внушителната сцена на събитието, над 25 000-на публика. СпециалнозаФракофолив града пристигнаха фенове от България и чужбина, а хотелите с обща легловабазаоколо 7000 места, бяха с пълназаетостседмиципредидатитенапровежданетому.

Концертът на ParovStelar е част от най-новия им тур  “The Burning Spider Tour”, който започна миналата година с участие във Виена пред над 12 000 – на публика. През 2017 турнето предвижда концерти от големите европейски столици и най-добрите фестивали от стария континент до Австралия и Нова Занландия.

Пред българска публика ParovStelar ще представят най-големите хитове на бандата, както и парчетата от предстоящия за излезев края на април нов албум “The Burning Spider”, като Grandpa’s Groove, Mama Talkin ‘ и Cuba Libre.

МаркусФюредер, по-познат със сценичното си име Паров Стелар, е най-популярният на международна сцена австрийски музикант. Считан е за един от пионерите на стила електросуинг.

Преди музиката, Маркус започва като художник и дизайнер, учив Берлин и Линц. Рисуването и днес е част от живота му, често поделя времето си между звукозаписното студио и своето ателие, като казва, че го вдъхновяват еднакво.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *