HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

STRUMA.BG ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО! Започна мирния протест на ромите в Благоевград! В. Методиева: Не искаме конфликти, а искаме справедливост и спазване на закона

Ромите започнаха да се събират на мирния протест на ул. “Совобода” в Благоевград,  до къщата, пред която е станал трагичният инцидент, при който почина 47-годишният Николай Евтимов-Кольо Мишкаря. На мястото има засилено полицейско присъствие. “Не искаме конфликти, а искаме справедливост и спазване на закона, няма да допуснем проблеми между българи и роми и насаждане на езика на омразата”, заяви пред репортер на struma.bg Виолета Методиева, която от години живее в Англия. Тя е сред участниците в мирния протест, които продължават да се събират и към момента.

Както struma.bg писа, ромите в Благоевград заявиха днес, че ще излезнат на мирен протест с искане да бъде спазен законът. Поводът за митинга е смъртта на 47-годишния Николай Евтимов-Кольо Мишкаря, който почина вчера в „Св. Анна“. Той е приет в столичната клиника по спешност, след като на 11 юли вечерта е ударен с тротоарна плочка от 75-годишния Радой Тодоров. Инцидентът станал, след като бившият военен не успял да прогони Кольо Мишкаря да не седи на стълбите пред жилищната му кооперация на ул. „Свобода” №6.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *