STRUMA.BG ОТ МЯСТОТО! Огромни дупки зейнаха по улиците на Сандански след газификацията

Огромни дупки зейнаха по улиците на Сандански след газифициране на домовете от „АресГаз“ ЕАД и полагане на кабели, както и при ремонтите по отстраняване на аварии на остарялата ВиК мрежа в града. На много места липсват знаци за временна организация на движението, указващи, че се извършва ремонт, за ограничение на скоростта, за стеснение на платното, за неравности и т.н.

Включване в газификация на ул. „Първи май” в Сандански преди броени дни принуди живеещите в района да обикалят второстепенните улици, за да стигнат до домовете си. Участъкът от сградата на Пожарната до платения паркинг под ГУМ бе затворен за движение. Потокът се отбиваше по ул. „Малешевска” и ул. „Любен Каравелов” и околовръстния път.

Проблемите за шофьорите продължават и в момента. От десетина дни всеки водач е принуден да намалява скоростта или да преминава като на офроуд по бул. „Тодор Каблешков”, където по широчина е прекъсната асфалтовата настилка в посока към кръговото кръстовище на околовръстния път и в обратна посока за изхода на Сандански, на метри от новостроящата се автогара. Там е положен кабел и платното е изкопано и в двете посоки и се е образувала дупка, която е голяма, но е трудно забележима, особено през нощта. Шофьорите я виждат в последния момент и набиват спирачки. Асфалтът все още не е положен и платното е покрито с пясък. При всяко преминаване автомобилите отнасят част от пясъчния пълнеж и дупката става все по-дълбока. Особено критично е преминаването през участъка за леките коли, които са с по-малък просвет, рискът да увредят ходовата част или да спукат картера в бетона е реален.

От 40 дни на ул. „Стефан Корчев”, където бе прегазен 6-годишният Мартин, все още стои знак за задължително движение надясно, който не е поставен по правилата, а върху купчина пясък. Месец след извършване на газификацията на ул. „Солунска” в Сандански паветата все още са отстранени и на около метър по широчина и дължина на платното е зейнала огромна дупка, сигнализираха живеещите на улицата. Ежедневно оттам минават стотици санданчани, тъй като улицата е основната връзка с църквата „Свети Георги” и за живеещите в кв. „Смилово“. Натрупаната купчина павета отдясно на тротоара създава допълнително неудобство не само за пешеходците, но и за водачите на МПС.

Живеещи в близост до улица „Солунска” пред репортер на „Струма” споделиха, че ситуацията става от ден на ден все по-рискова и особено след дъждовно време. Преди броени дни паветата са били прередени, но около тях има огромни дупки, които при първия пороен дъжд ще бъдат отнесени към центъра на града. Ако не се реагира и не се подредят, както са били в първоначалния вид, живеещите са сигурни, че до зимата цялата улица ще остане само на пясък.

Живеещите в района обясниха, че преди близо месец работници към „АресГаз“ по време на прокарване на газификацията са извадили и оставили паветата струпани.

Потърсен да коментира кой носи отговорност за лошото състояние на улиците, по които се извършват строително-ремонтни дейности от фирмите изпълнители, кметът на общината Кирил Котев отговори: „От два дни съм изпратил уведомителни писма до фирмите и до „АресГаз“, с които им определям краен срок за приключване на ремонтите и възстановяване на настилките до края на тази седмица. Ако тази заповед не бъде изпълнена, те подлежат на санкции съгласно Наредба № 1 на община Сандански, касаеща обществения ред, сигурност и спокойствието на гражданите. Убеден, съм, че този срок ще бъде спазен“, каза Кирил Котев.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *