Struma.bg с последни новини за разбитата от Дамянов баничарница! Ето колко смятат да им платят за щетите

Застрахователи започнаха опис на щетите на баничарницата в Благоевград, причинени от форда, който се вряза с бясна скорост в търговския обект на ул. „Александър Стамболийски”. Оценката се извършва поетапно от специалисти от няколко области. Строителни експерти изчисляват стойността на пораженията по сградата, преградните стени, прозорците, енергетици пресмятат пораженията върху елинсталацията, а други специалисти са ангажирани с вредите на вещите – маси, хладилници, тестобъркачка и др. Общата оценка на щетите ще бъде изготвена в близките дни, но със сигурност стойността им е над 5000 лв.

Трудности има при намирането на строители за ремонта, но въпреки това стопанката Виолета Димова се надява да се справи максимално бързо и баничарницата да заработи до края на другата седмица.

Оценката на щетите има отношение и към обвинението на шофьора Стоимен Дамянов, който се кри 4 дни от полицията, след което призна, че той е бил зад волана но форда, но се опитал да се укрие, тъй като няма свидетелство за правоуправление.

Освен че ще бъде обвинен, че е карал лекия автомобил без книжка, в хода на досъдебното производство предстои  да се направи експертиза за причинените материални щети. Иначе за бягство от местопроизшествието при катастрофа по Закона за МВР се предвижда наказание глоба от 50 до 200 лв. и отнемане на шофьорската книжка от 1 до 6 месеца.

В случая наказателно постановление няма да бъде издавано, тъй като е образувано досъдебно производство.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *