Ив. Терзиев, член на организация „Патриоти Дупница“ и шеф на контролното звено в Общинската администрация: Крайно време е да си дадем сметка, че България ни е единствена и не може току-така да рушим граденото от Левски, Петко Войвода…

Ивайло Терзиев е роден в град Дупница, на 32 години е. Завършил е Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии“, а след това специалност „Телекомуникации“ в Нов български университет София. След завършването си работи като шеф на охраната в хотел „Хилтън“ в столицата. Бивш председател е на партия АБВ в община Дупница. Член е на организация „Патриоти Дупница“, шеф на контролното звено в общината.

 

– Г-н Терзиев, Вие имате интересно детство. Родителите Ви са живели и работили 10 години в САЩ. Вие имахте ли възможност да посетите страната на неограничените възможности?

– Родителите ми бяха 10 години в Америка – в Чикаго, и докато учех в София, ходех всяко лято при тях да работя. Америка не е за мен. Докато бях там, слушах в колата си народна музика… Колкото и банално да звучи, искам си България. След като завърших в София, бях 7 години шеф на охраната в хотел „Хилтън”.

– Вие бяхте и председател на партия АБВ за община Дупница. Защо решихте да влезете в политиката и защо се отказахте от нея?

– Да, за кратко бях председател на партия АБВ за община Дупница. Реших да вляза в политиката, защото наивно мислех, че нещо зависи от мен. Бързо се разочаровах, политиката не е за мен.

– Вие сте член на организация „Патриоти Дупница“. Защо решихте да създадете тази организация?

– Когато напуснах политиката, точно тогава се породи желанието да направим нещо чисто. Нещо, което съхранява, обединява и възражда българщината, а не да разделя народа. На събрание за председател на организация „Патриоти Дупница“ предложих Кирил Кирилов и кандидатурата му бе приета. Той е педагог по изобразително изкуство, завършил е в Благоевград. 10 години е тренирал кикбокс. Много е дисциплиниран. От 2 години се учи да свири на родопска каба гайда. Той е бил до мен в тежки моменти, най-истинският приятел, когото съм имал! Истински човек и има абсолютни лидерски качества.

– Вие сте шеф на контролното звено в община Дупница. Разкажете повече за тази дейност и за проблемите, с които се сблъсквате в ежедневието?

– Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев ми предложи да оглавя контролно звено към общината. Занимаваме се с нормативната наредба и обществения ред. Инж. Чимев е мъжкар! При него няма 6-5! Пръв скочи срещу желанието на мюсюлманското вероизповедание и искането им за джамията, нарича нещата с истинските имена – турско РОБСТВО. Сам виждам, че полага огромни усилия, истински патриот е! С него организираме Йордановден. Милее за българщината. Затова приех работата. Благодарение на инж. Чимев и заместника му Крум Милев се случват нашите мероприятия в този блясък. В ежедневната ни работа контролното звено се сблъсква с проблеми. Но затова сме ние, за да ги разрешаваме, доколкото можем с момчетата. Но пак от нас зависи да си пазим околната среда. Когато ходим в чужбина, там спазваме правилата, така трябва и тук. Самите ние трябва да пазим родината, а не да я замърсяваме, да унищожаваме и да гледаме да не ни хванат. Всичко зависи от нас самите.

– В разговора ни казахте, че народът ни е разделен. А как ще го обединим?

– Само и единствено с българщината! Споменът за великите ни предци и тази българщина, която ни е съхранила 13 века, друго нищо! Благодарение на миналото и историята ни сме велик народ. Щом е било, значи пак може да бъде! От нас зависи!

– Вие сте млад човек, според Вас, на какво се дължи тази агресия сред младото поколение и как може да спасим младите хора от съвременните зависимости като наркотици, алкохол, цигари…

– От нас самите зависи всичко, никой не ни е виновен. А всяко дете трябва да си даде сметка, че е потомък на друг голям българин, живял преди него. Не може някакви си пороци да ни погубят, ей! България е била и ще бъде! Кои сме ние, че да съсипваме всичко, градено преди нас?!

– Кои са Вашите идоли, в които вярвате, и имали днес будители, както по време на Възраждането?

– Идоли са ми Петко Войвода, Левски и много други истински българи! Нямаме никакво право да унищожаваме всичко, постигнато от тях!

– Какво ще пожелаете на младите хора?

–  Хора, осъзнайте се! Ние сме последната надежда за родината, иначе загиваме! Идете в друга държава и вижте как ще се чувствате?! Дайте си сметка, България ни е единствена! Костите ми някой ден искам и ще бъдат в България!

Интервю на НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *