Орлето Кр. Бибишков стана играещ треньор в Канада

Българският „Скарбъро“ от едноименния квартал на канадския мегаполис Торонто, който се подвизава в канадската първа футболна дивизия, събра земляци от Югозапада. Роденият в Симитли Кирил Димитров, който вече няколко години е играещ мениджър на зелените, покани за треньор ексорлето от петричкото село Марикостиново Крум Бибишков. 34-годишният нападател, който стигна до германския колос „Байерн“ в юношеските си години, през миналия сезон риташе за местния „Brantford Galaxy“ заедно с Димитър Коемджиев и сега е решил да смени амплоато.

„Биби ще води тренировъчните занимания и официалните мачове, имам уверението му, че когато се налага, ще влиза и като играч на терена“, обясни К. Димитров и уточни, че отборът му е готов на 75 процента за старта на първенството след седмица. Привлечени са няколко нови попълнения, между които вратарите Милош Джуркович и Джон Тайър. Първият пазеше за босненския „Радник“, който срещна „Берое“ в 1-ви квалификационен кръг на Лига Европа и след 0:0 и 2:0 напред продължиха заралии. Тъмнокожият Тайър е национален страж на Сиера Леоне. Постоянна величина в състава остават Тихомир Костурков и Здравко Карадачки, като бранителят ще прекоси Атлантика в началото на юни, след като изтекат ангажиментите му към „Септември“ /Сим/. Не е ясно все още дали Методи Илиев-Германеца ще се навие на още една презокеанска авантюра, след като влезе в треньорския щаб на симитличани. Капитанът на отбора Добрин Орловски остава зад борда, тъй като се налага да редува грижите около първородния си син с треньорски курсове в родния Пловдив.

„Отново се целим в челната тройка на класирането, където финиширахме през изминалия сезон. Разчитам изключително на Бибишков да вдигне нивото и да изстиска максимума от индивидуалните качества на всеки от футболистите“, обобщи очакванията си К. Димитров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *