Стопани от Марикостиново настръхнаха срещу съселянин: Биволите му ни унищожават реколтата

Жители на петричкото село Марикостиново от години имат проблем с животните на свой съсед. Стадо биволи са оставени да излизат от стопанство и унищожават продукцията на земеделците в района. Отец Георги стопанисва близо 700 дка земя в района на село Марикостиново, където произвежда жито. Твърди, че кравите и биволите на неговия съсед често навлизат в нивите му и унищожават посевите.

„В последните две-три седмици тая нива беше доста нападната, погазена, опасана от немалък брой крави, които са собственост на това момче“, оплака се пред БНТ Георги Добрев.

Следите от кравите личат по цялата нива с жито.

Михаил Димитров отглежда седем декара спанак и също е сред потърпевшите. Близо половината от продукцията му е унищожена.

„Значи то не е просто едно животно да се е разходило случайно. А спанака трябваше да го бера може би преди две седмици. Едно 5 тона спанак можеше да се изкара без никакъв проблем. В момента, ако изкарам 50%, съм късметлия“, споделя Михаил Димитров.

Хората в селото твърдят, че биволите и кравите, които унищожават посевите, са същите, които причиниха тежката катастрофата с няколко тира, която стана на магистрала „Струма“ преди около месец.

Георги Георгиев, собственик на стадо крави и биволи, заяви: „Те могат да кажат много работи, но не са моите крави и биволи”.
Потърпевшите настояват животновъдните стопанства в района да бъдат оградени с електропастири, за да се избегне нерегламентираното излизане на животните и навлизането им чужди имоти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *