Треньорска рокада в „Струмска слава“ след гръмка победа, Киро Змейо доведе Трактора, идва и 38-годишен защитник, пернишки зет

Треньорска рокада извърши новакът във втория ешелон „Струмска слава“ през паузата в първенството и след гръмката победа срещу „Локомотив“ /Сф/. Силният човек в клуба Кирил Николов-Киро Змейо би дузпата на помощника Румил Жотев, който на книга се водеше за старши, и доведе на неговото място беловласия Димитър Димитров-Трактора. Оказа се, че за промяната никой не е искал мнението на наставника Владимир Димитров.
„Това си е решение изцяло на ръководството, мен не са ме питали нито когато привлякоха Жотев в началото на лятната подготовка, нито сега. Нямам никакви забележки към човека, нито сме имали конфликти. Той си гледаше работата както трябва, а и аз не мога да стоя със скръстени ръце и да гледам отстрани, свикнал съм сам да тегля каруцата. Така че с помощник или без, за мен е все едно“, коментира титулярният предводител на новаците.
По време на прекъсването на първенството „Славата“ се уреди и с две нови попълнения по оста Перник-Радомир. От „Миньор“ пристига резервният вратар Алекс Георгиев, на когото му писна да е вечна резерва на Даниел Леонтиев. На 22-годишния страж се разчита да запълни вакуума на пост номер 1 след преждевременната раздяла със слависта Мартин Величков. В тима на радомирци се завръща 38-годишният защитник Самет Ашимов, който е пернишки зет. Преди сезон и половина ветеранът получи тежка контузия, докато защитаваше емблемата на „Струмска слава“ във „В“ група, и обяви, че окача обувките на пирона. След възстановяването обаче бранителят промени решението си и откликна на позивната да помогне на бившия си отбор, който изнемогва кадрово в дефанзивен план.
„Какво като е на 38, Върбанов да не е много по-млад /б.а. Йордан Върбанов от „Витоша“, на 37 г./“, отсече Вл. Димитров, след което подхвърли революционната си идея за предстоящите домакински мачове. „Смятам да не седя на пейката, когато играем на нашия стадион, така ще си спестя наказанията и глобите“, заключи треньорът на „Славата“, визирайки забраната да води отбора си в гостуването на „Созопол“ тази събота, наложена от Дисциплинарната комисия на БФС за бурните му реакции на мача със столичните железничари.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *