Ако не знаете как да приемете критиката, никога няма да успеете в живота

Някой казвал ли ви е, че понасяте критиката зле? Ако реагирате бурно на всякаква критика, дори добронамерена, никога няма да напреднете в живота, казват психолозите.

Ето как го обясняват. Всъщност е естествено да се развие неприязън към критиката. Мозъкът ни автоматично реагира на критика в началото, но този инстинкт трябва да се контролира, защото може да ни помогне в живота. Критиката има много предимства. Ако ги приемем доброволно, ставаме по-успешни.

Критиката ни извежда на следващото ниво. Помислете за това по следния начин: Критиката ви помага да се подобрите, а не да ви провали. Всички търсим начин в живота и е съвсем нормално някой ден да се загубим. Въпреки че ни е трудно да признаем, всички имаме много да научим и критиката е тази, която може да ни отведе по правилния път. Имаме нужда от тези сигнали, за да продължим напред.

Представете си, че създавате продукт или пишете статия или влизате във връзка без никаква представа какво точно правите. Как тогава бихте разбрали дали сте на прав път или не? Критиката ни дава информацията, от която се нуждаем, за да успеем във всеки аспект от живота.

Ако пренебрегнем градивната критика, никога няма да успеем да постигнем велики неща в живота. Само онези, които знаят как да слушат околните и приемат съвети, могат да стигнат до самия връх. Не търсете само похвалите, ако искате да успеете. Критиката е ключът към успеха.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *