STRUMA.BG с подробности за акцията на ГДБОП в Дупница

При акцията на ГДБОП в Дупница, за която struma.bg писа, са задържани за разпространение на дрога баща и син Николай и Георги Лапачки, таксиметров шофьор и две жени.

Извършен е обиск в дома на Николай и Георги Лапачки. Таксиметровият шофьор от Дупница Д. Евлогиев е задържан, докато чака клиенти на пиацата до бившата Транспортна болница. Два часа полицаите са го държали до таксито, докато е извършван обиск за дрога.

Групата е следена от няколко месеца. Н. Лапачки излезе от затвора в Бобов дол през октомври миналата година, където лежа за разпространение на дрога. Оттогава е следен дали продължава с незаконната дейност.

Вчера на слизане на жп гарата от влака София-Кулата е задържана и 42-г. Д. Григорова от Перник, у която при претърсване служителите на БОП са открили пакет с амфетамин. С нея е била и дупничанката К. Петрова.

В продължение на 4 часа двете са давали показания в една от административните сгради на жп гарата. Около 16,00 ч. те бяха изведени от сградата, качени в лек автомобил и закарани в ареста в РУ – Дупница. Под конвой двете жени са отведени за освидетелстване в Спешен център в Дупница. Дежурният лекар е преценил, че може да останат в ареста, тъй като са в добро здравословно състояние.

Таксиметровият шофьор Д. Евлогиев при прегледа му в Спешен център е бил с високо кръвно и е пуснат.

Схемата на групата е била следната: двете жени слизат от влака, наемат таксиметровия шофьор и докато пътуват, му  дават стоката, която да закара до дома на Н. Лапачки.

Бащата Николай цял живот е дилър на наркотични вещества и е най-възрастният разпространител в Дупница. Синът му Георги също се занимава с дилърство. Той излежа присъда за разпространение на дрога и излезе през 2019 г. Докато беше в затвора, Георги стана баща на момиченце.

Вчера около 17,00 ч. служители на ГДБОП са издирвали още един таксиметров шофьор, свързан с групата разпространители.

Таксиметраджиите на пиацата коментираха вчера: „Нас ни викат на адрес. Ние не знаем къде отиваме. Някои ни изпращат на адреса на дилъра, като преди това те са се уговорили за стоката и цената. Ние изпълняваме курса. Понякога ги взимаме дрогирани от градската градина и не знаят да кажат на кой адрес да ги закараме. Не знаем кого возим и какви престъпления е извършил”.

Късно снощи се разбра, че вчера са задържани и племенницата на Н. Лапачки – Е.Н., съседът му Ж. Г., с когото са в близки отношения, и Д. Костадинова. Почти всички задържани живеят в жк “Яворов ” в Дупница. В този район е и най-голямото училище в града – СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”.

Очаква се акцията да продължи и днес.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *