Аматьорите от третия ешелон на Югозапада прибират по 1000 евро от УЕФА, на „Пирин“ и останалите от Втора лига се полагат по 16 240 евро

Аматьорите от третия ешелон на Югозапада и колегите им от другите три зони у нас прибират по 1000 евро от УЕФА. Сумата е регулярната вноска „Солидарност“, която се формира от участието на българските отбори в европейските клубни турнири, а разпределението й е в ръцете на хората от БФС. В касата на лидера във Втора лига „Пирин“ и на събратята му в това ниво на родния футбол влизат по 16 240 евро, докато на елитните ни клубове се полагат по 36 000 евро. Общите постъпления, осигурени от нашенските представители в ШЛ и ЛЕ за сезон 2019/2020 г. „Лудогорец“, ЦСКА и „Локомотив“ /Пд/, са в размер на 780 717 евро, от тях за 14-те тима от Първа лига се заделят 60 процента. Това реши на вчерашното си заседание Изпълнителният комитет на футболната ни централа.

На сбирката временните управленци на БФС се запознаха с отчетите на селекционера на представителната формация на България Георги Дерменджиев и на предводителя на младежите до 21 г. Александър Димитров за свършеното в изминалия квалификационен цикъл и постигнатите резултати. Договорите на двамата изтекоха и няма да бъдат подновени. На вр.и.д. президента Михаил Касабов е възложено да проведе преговори за заемане на овакантените позициите и да предложи кандидатурите за одобрение от Изпълкома. Отговорникът за националните отбори и потенциален претендент за президентския пост на централата Емил Костадинов не изключи опцията на мястото на Г. Дерменджиев да застане Ал. Димитров предвид доброто представяне на водения от него състав на U-21.

Приет бе и проект на спортния календар за 2021 г., според който баражите за влизане в групата на майсторите следва да се проведат в седмицата между 25 май и 2 юни, пролетният дял от първенството да стартира в средата на февруари, следващата кампания да започне през месец юли, а финалът в турнира за купата на страната да се играе на 15 май.

Ал. Димитров

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *