Бебе се роди в хеликоптер на път за болницата

Бебе от Германия толкова бързаше да се роди, че дори и хеликоптер не можа да го закара навреме в болницата. Така Мартин Тимотеус се появи на бял свят във вертолет, предаде ДПА.

Въздушната линейка се е отправила към клиниката на град Оснабрюк, а Мартин проплакал буквално на финалната права на височина 150 метра и при скорост 200 километра в час. В края на краищата както новороденото / 3 620 грама/, така и неговата 24-годишна майка, са добре.

Контролният център изпратил въздушната линейка, след като жената почувствала, че ще ражда преди термина й. На хеликоптера му трябвало само няколко минути, за да измине разстоянието.
Подобни “въздушни” раждания са доста голяма рядкост. Последният документиран случай датирал отпреди 28 години. Това се случило в хеликоптера “Кристоф 1” в Мюнхен.

Майката на “въздушното бебе” Соня Ламерс сподели, че за съпруга й е нямало място в хеликоптера и той е трябвало да отиде до клиниката с колата си. “Когато пристигна, той вече беше станал татко!”, заяви с усмивка г-жа Ламерс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *