Бензинът в Гоце Делчев поскъпна, газта удари 1.08 лв.

Ново увеличение на цената на бензина се наблюдава в Гоце Делчев. Най-търсеното гориво за автомобили – бензин А95, вече се продава за 2,09 лева за литър, показа репортерска проверка на „Струма“.

Цената е с 4 стотинки по-висока от тази, на която шофьорите зареждаха преди десетина дни. Само една малка бензиностанция е запазила цена 2,05 лева.

Освен най-масовия бензин, в Гоце Делчев е поскъпнала и газта. Докато преди около месец тя бе на цена 1,02 лева, в момента в големите бензиностанции се предлага за 1,08 лева. Дизелът също е покачил цената си на 2,09 лева.

За сравнение, в Петрич газта струва 0,85 лева, в Благоевград – 0,99 лева. Бензинът вече е с над 20 стотинки по-скъп от другите големи градове в Югозападна България.

Припомняме, че именно това накара местните шофьори да излязат на протест преди няколко месеца. Тогава те изпратиха подписка срещу високите цени на горивата до Комисията за защита на потребителите и омбудсмана на Република България Мая Манолова. Оттогава насам чакат отговор на питанията си от двете институции, но такъв все още няма.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *