Бербатов разказа за своята първа Коледа в английския футбол

Димитър Бербатов разказа интересна история за първата си Коледа в английския футбол, когато се е срещнал с реалността, че в този период на Острова хората с неговата професия нямат време за почивка.

По традиция в Англия футбол се играе от 26 декември до 1 януари с три редовни кръга от първенството.

В редовната си рубрика за букмейкърската компания Betfair, Бербатов разкри:

„Коледа за футболистите в Англия значи повече мачове. Ако имаш късмет да играеш за отбор, който върви добре, това означава повече победи, голове и радост. Разбира се, времето за семейството е по-малко.

За феновете е страхотно, но за играчите понякога е трудно. Особено, ако в отбора няма голяма възможност за ротации, играеш повечко, уморяваш се и това може да доведе до контузии.

Помня добре моята първа Коледа в Англия. Беше доста забавно. Когато дойдох в Лондон (в Тотнъм) не знаех, че няма никаква зимна пауза. Правих плановете си за Коледа около трапезата със семейството ми, когато разбрах програмата ни.

И реакцията ми беше… КАКВО? Разбира се, че се изненадах.

С времето обаче толкова свикнах, че дори не мислих за почивка, а само исках да дойде следващият мач. Тренираш, играеш, а някъде между тях е Коледната ти вечеря. Никак не е лошо!

Освен това тя не е чак Коледна, защото трябва да си концентриран за следващия мач, който обикновено е на другия ден… На Нова година е същото. На 31 декември си лягаш рано, защото на 1 януари имаш мач. Няма време за посрещане и празнуване. Но това са нормални неща, когато обичаш футбола и това е професията ти. Не ти пука, напротив – вълнуващо е. Защото да играеш футбол е нещо специално.“

Бербатов разкрива и кой за него е играчът на сезона дотук във Висшата лига. Изненадващо или не, той е от Ливърпул – отбор, с който Димитър винаги е бил съперник на терена, особено с екипа на големия враг Манчестър Юнайтед.

„За мен това е Садио Мане. Той е невероятен. Голове и асистенции, той има всичко. Невероятна бързина, издръжливост, баланс. А и още може да се развива. Класираха го четвърти за „Златната топка“, което е фантастично.

Всеки път, когато намери пространство, става нещо. Прави невероятен сезон.“

Според Бербатов отборът на годината в Англия към този момент обаче е Шефийлд Юнайтед, който е новак във Висшата лига, а се задържа около върха и в момента е пети.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *