Бившето ченге от Петрич Ев. Каламски проговори в съда: Станах неудобен свидетел на провалена полицейска акция

Бившият полицай от Петрич Евтим Каламски даде за първи път обяснения на делото за убийство, което се води от 7 години в Окръжен съд – Благоевград. Той е подсъдим за убийството на 30-годишния Димитър Груев, станало на 4 декември 2010 година пред дискотека в село Михнево. Каламски категорично отрече, че е нанасял удари по Груев, който същата вечер бил в заведението. Той се опитал да го спре да не се качва на колата, тъй като бил пиян. Спречкване е имало между Груев и други лица от дискотеката, но не и между Каламски.

Подсъдимият експолицай хвърли бомба, като разви своя версия, че всъщност случаят е бил нагласен, тъй като няколко месеца преди това  е участвал в полицейска акция за задържане на лица от групата на Златко Баретата. Заедно с негов колега са извикани да съдействат при проверка в хотел в БАЦ в Петрич да съдействат на антимафиота Велизар Йовев. При проверката от хотелска стая са избягали двама от лицата, които се оказали, че са Горублянския и Рашо. В последствие Каламски задържал Горублянския, а Рашо избягал.

Каламски заяви, че след случката се заговорило, че двамата криминално проявени били само сплашени, след което заплатили 30 000 евро на полицаи, които предали в Дупница. Имало проверка на инспектората на МВР, която приключила без последствие за антимафиота, изпуснал хората на Баретата.

Според Каламски той станал неудобен свидетел след неуспешната акция, заради което се превърнал в обвиняем за убийство.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *