Бивш общински служител и шеф на „Земеделие“ губи имоти за близо половин милион лева

Срещу 121 276 лева продават имот в стопанския двор на село Горна Козница, собственост на някогашния директор на  фонд „Земеделие“ в Кюстендил Ивайло Панев и съпругата му Красимира. Имотът е с площ от 2354 квадратни метра и се намира в местността Абрашевица. На тезгяха е сложена и построената върху имота сграда с масивна конструкция със застроена площ от 924 квадратни метра.

Върху терена е започнало преустройство в цех за денсифициране на растителна биомаса. От своя страна, семейство Паневи са отстъпили право на строеж върху земята на дружество „Еко Пелет Индъстри” ООД. Управител на фирмата според Търговския регистър е един от синовете на бизнесмена – Георги Ивайлов Панев. Кюстендилецът бе общински съветник от НДСВ в мандата 2003-2007 година, когато кмет на областния град бе хирургът д-р Людмил Стоянов.

До продажбата на имота в Горна Козница се стига заради ипотека към банковия клон на „Юнионбанк”. Освен това са факт и две наложени възбрани заради задължения към две финансови институции – „ТИМАК агро България” ЕАД и „ПроКредит банк /България/” АД.

Това обаче не е единственият имот на фамилията,  който е обявен за продажба. Срещу  351 217 лева е оценен имот на Ивайло и Красимира Паневи в близкото до града село Николичевци, в местността Дрено.  Огромната зеленчукова градина е с площ от 3374 квадратни метра. Върху нея има изградени две сгради, едната е ползвана за плодохранилище, а другата е двуетажна и е за персонала, обработващ земята. Това е и първата зеленчукова градина в района, където се  приложи капково напояване.

„Аз видях от Ивайло, ходих на място да видя как са поставени съоръженията и си направих и на моя имот. Инвестицията е голяма, но пък така ти се гарантира добра реколта от обработваемите площи“, коментира земеделски производител.

Панев бе и сред първите, който откри в Кюстендил земеделски аптеки за търговия с препарати за растителна защита. Той е зеленчукопроизводител от 1990 г., когато за пръв път внася посадъчен материал от Холандия. Въпреки проблемите, които има с частното съдебно изпълнение, Панев и досега смята, че бъдещето на България е в частното земеделие и затова цялото му семейство се занимава с този бизнес.

За кратко съветникът бе и в политиката, но се разочарова. Оглави председателското място в областта на отцепниците от НДСВ, „Нова демокрация“ на Николай Свинаров, министър на отбраната в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Повод да влезе в политиката станаха близките му отношения с останалата два мандата в парламента Ваня Цветкова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *