HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанин изпадна в алергичен шок, нажилен от оси на Кирилова поляна пред 500 шокирани туристи, фелдшер от Рила го спаси с 10 инжекции

Благоевградчанин изпадна в алергичен шок и се свлече пред погледа на 500 туристи на Кирилова поляна над Рилския манастир. Линейка на Спешен център – Рила пристигна за 10 мин. Медицинският фелдшер Мирослав Корчев слезе от колата, „въоръжен” с 10 готови спринцовки, пълни с медикаменти, и спаси живота на 60-г. Красимир Димитров.

Димитров и съпругата му решили да се скрият от горещините в събота на Кирилова поляна над Рилския манастир, радвали се на природата, но изведнъж рояк оси нападнали и изпохапали на десетина места мъжа, който имал алергия към ухапвания от жилещи насекоми. Той се свлякъл на земята пред погледа на туристите и настанала паника. Съпругата му плачела и се вайкала, някой от присъстващите позвънил на тел. 112. Мъжът имал диабет и кардиологичен проблем, което утежнявало състоянието му. Съпругата му споделила, че преди две години Кр. Димитров изпаднал в същата ситуация, но бил спасен.

От Спешен център – Рила потеглила незабавно линейката, която шофьорът Исталиян Тренчев закарал до мястото на инцидента само за 10 мин. в екип с фелдшера Мирослав Корчев.

“Линейката пристигна много бързо, за 10 мин. Лекарят бе подготвен, във всички джобове имаше спринцовки с животоспасяващи медикаменти. Веднага със слизането започна да слага инжекции на пребледнелия като платно Кр. Димитров. Сложи му 10-ина инжекции и след 5-10 минути той отвори очи и започна да се съвзема. Човекът направо си отиваше от този свят. Всички, около 500 души, вперихме очи в лекаря и неговите манипулации. Той хладнокръвно и без колебание нито за секунда си свърши работата и човекът оживя”, коментираха очевидците.

След около един час Красимир седна зад волана на автомобила и си тръгна за Благоевград със съпругата си, като се зарече повече да не излиза от вкъщи без лекарства срещу алергия. Съдбата му е дала втори шанс да оживее след ухапване от насекоми, но не е сигурен, че ще има трети.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *