Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите

„Учудвам се, че президентът говори за изборите. Те са на 28 март. Прогноза, ако можеше да даде някой за тогава, щеше да е шеф на СЗО. Няма за какво да се търсят оправдания. Някой му е казал нещо на президента, той се чуди как на базата на медицински специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отмени, това е в неговите правомощия. Но да се опира на това, че никой не може да даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическите прогнози са през октомври икономиката да започне да се възстановява”, каза премиерът Бойко Борисов относно консултациите на президента със здравни експерти.

Министър-председателят направи коментар по време на посещението си във Велико Търново. Той провери спазват ли се мерките срещу COVID-19 в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. С него са кметът на града Даниел Панов и министърът на образованието Красимир Вълчев и финансовият министър Кирил Ананиев.

Директорът на училището Кина Котларска подробно обясни какви мерки са взети. “В момента децата играят на двора. Разделени са по паралелки. Една част от обядват в стола. Той е много голям и има възможност за дистанция. Останалите са в класните стаи”, обясни тя.

“Ще осакатим децата да седят толкова време вкъщи. Спазваме мерките и действаме”, каза премиерът.

На въпрос кога ще се връщат в клас учениците от 5-12 клас г-н Вълчев отговори, че ситуацията се следи и трябва да мине седмица, за да се видят данните от завръщането на малките ученици. “Другият четвъртък ще вземем решение”, каза Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *