България помогна на наводнена Албания

Помощ на стойност около 70 000 лева предостави България на пострадалата от наводнения Албания. От поисканата от Европейския съюз подкрепа за справяне с бедствието, страната ни първа реагира с незабавна доставка на най-необходимото за хората при справяне с подобни ситуации, предава Нова телевизия.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов предаде  по-голямата част от доставката в присъствието на българския консул и представители на посолството ни в Тирана. Тя бе осъществена  с два полета на транспортен самолет „Спартан“ на Военновъздушните сили.

Хиляди семейства са засегнати от наводненията в Албания при проливните дъждове на Балканския полуостров. Те са разрушили около 30 мостови съоръжения, най-пострадала е южната част на страната.

Мисията бе организирана още в сряда по указания на премиера Бойко Борисов. Помощта, състояща се  от около 8 тона палатки, матраци, одеала, комплекти за първа помощ и други вещи от първа необходимост, бе осигурена от резервите на Министерството на земеделието и храните, Министерството на вътрешните работи, както и на Българския червен кръст. Въпреки лошото време бе създадена и организация, за да може тя да достигне възможно най-бързо до пострадалото население

В утрешния ден предстои и трети полет до Тирана за доставяне на следващата пратка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *