Важно за студентите! Задочниците на ЮЗУ започват новата академична година присъствено, обучаващите се за бакалаври втори, трети и четвърти курс във Факултата по педагогика и магистрите ще учат онлайн

Студентите в задочна форма на обучение в Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград започват новата академична 2020/2021 г. присъствено. Това важи за всички задочници, с изключение на обучаващите се в образователно-квалификационна степен „бакалавър” – втори, трети и четвърти курс, и ОКС „магистър“ във Факултета по педагогика. За тях е взето решение да се обучават от дистанция чрез платформата “BlackBoard”.

От най-големия и утвърден факултет на ЮЗУ, този по педагогика, разработиха и специално указание за организирането и провеждането на учебните занятия и изпитните сесии на своите студенти.

Така задочниците в първи курс започват занятия от днес /31 август/ в 08:30 часа в зала 1208 за инструктаж и среща с ръководството на Факултета по педагогика.

Важно е да се знае и че годишната ликвидационна сесия през месец септември 2020 година за студентите с условни изпити от минали години с индивидуални протоколи ще се провежда от дистанция чрез използването на електронната платформа Blackboard. 

Държавната изпитна сесия ще е присъствена (държавен теоретичен изпит и защита на дипломна работа) през месец септември 2020 година по утвърдения календарен график, при спазване на всички противоепидемични мерки, утвърдени от министъра на образованието. Присъствени ще са и държавните практически изпити, които са насрочени за месец октомври, по предварително обявен график.

Що се касае до приключването на семестъра – за всички студенти във Факултета по педагогика отпада изискването за заверка на семестъра чрез подпис в студентската книжка. Допускането до семестриален изпит ще се извършва след изпълнение на определените в учебната програма по съответната дисциплина задължения, които се осъществяват от дистанция.  

От днес /понеделник/ стартират и занятията във Филологическия факултет, като първокурсниците по „Българска филология” имат лекции по писмена и говорна култура при проф. д-р Антони Стоилов.

„Във връзка с решението на Академическия съвет от 27.07.2020 година учебните занятия за задочно обучение за учебната 2020/2021 година и изпитните сесии за всички студенти през месец септември 2020 г. във Филологическия факултет ще се проведат присъствено”, информира студентите деканът на факултета проф. д-р Магдалена Костова-Панайотова.

С началото на новата седмица се очаква оживление и в 6-и учебен корпус в Благоевград, където новоприетите първокурсници по „Право” /магистър след средно образование, задочно/ ще попиват знания по „Общо учение за държавата” при проф. д.н. Георги Близнашки.

В друг от големите факултети – Стопанския, задочниците в първи курс, конкретно по „Счетоводство и контрол” и „Маркетинг”, започват присъствени занятия в сряда. Съответно държавната изпитна сесия ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки. Годишната ликвидационна сесия за семестриалните изпити от двата семестъра ще е онлайн.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Само питам?

    Кога ще се омита незаконния ректор-пенсионер, пишман-“професора” Юрука и цялата му крадлива пасмина?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *