Вандали срязаха тръбата на току-що ремонтирания фонтан в градинката пред банята в Благоевград, напъхали клечки и в пръскалата пред пощата

Вандали са повредили фонтаните пред пощата и в градинката пред банята в Благоевград /сн. 1/ веднага след като са ремонтирани от общината. Само няколко дни след като на фонтана пред пощата бе подменена водопроводната система и монтирана циркулационна помпа, за да не харчи излишно вода, съоръжението се оказа сухо заради напъхани клечки в дозаторите на пръскалата.

На фонтана пред банята пък, който се ремонтира основно в продължение на няколко дни и бе готов миналата вечер, часове по-късно една от подменените тръби била срязана, а в опит да се изкърти шахтата /сн. 2/ е повредена и помпата. За финал са нахвърляни камъни в почистения шадраван със скулптурата на момче с риба.

„Уведомили сме полицията, преглеждат се и камери, въпреки че двата района не са в пряк обхват“, обясни зам. кметът по строителството инж. В. Трошанов. Според него е действано целенасочено и нарочно. Една от новите спирки, тази на ул. „14-и полк“, ремонтирани миналата седмица, също вече е потрошена, информира той, като коментира, че вандалите стават все по-нагли, и се надява полицията да си свърши работата и да ги открие.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *