Винари правят в Капатово музей за ретро автомобили и мотори

Музей за ретро автомобили и мотори правят в петричкото с. Капатово винарите сем. Осиковски. Музеят ще е в район, отделен за жилищно застрояване, но все още незастроен. Предвижда се той да е в едноетажно хале със застроена площ около 650 кв.м и освен място за излагане на колите в него ще има още офис с конферентна зала.
Първите 2 експоната в бъдещия музей вече са налични. И двете коли са произведени преди повече от 50 г. и са реставрирани от семейството, което е сред известните любители на ретро автомобили в страната и често ги разкарва по изложения.


Собственичката на винарната Маруся Осиковска често разкарва първите два експоната на бъдещия музей по най-различни изложения

Успоредно с намерението да вкара културна нотка в Капатово, Осиковски предприемат и разширение на избата си с идея да увеличат капацитета й двойно и вече да обработват 300 000 кг грозде годишно.

С. Капатово е едно от малките села на общината, в които населението е стотина души и почти всички са в пенсионна възраст. По тази причина едва ли ще оценят по достойнство новата придобивка на селото – истински музей, но пък съществуващите 2 такива в България – в Пещера и Варна, се радват на завиден интерес, така че е възможно това да се случи и в Капатово. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *