Випуск 2020 на СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Белица се дипломираха, зрелостиците ще празнуват на бал през юли

Деветима от зрелостниците бяха наградени с грамота за отличен успех, а с парична награда и приза “Отличник на випуска” бе удостоен Ахмед Мельов от 12 “б” клас. Той му бе присъден след единодушно решение на педагогическия колектив на училището и е за постигнат отличен успех и нито едно отсъствие през срока на обучението си. Ахмед Мельов вече има и сигурно място в ТУ – София след изкарана оценка 6.00 на предварителните изпити по математика.
С грамоти за отличен успех бяха наградени още Фатиме Дагонова, Решиде Барабунова и Емине Абгьова, както и Емел Кьосова, Хатидже Шольова, Фатиме Атипова, Салихе Дурльова, Алис Къшева и Гюлтен Читакова.
Зрелостниците запечатаха важния момент с обща снимка и не пропуснаха да ознаменуват събитието с броене от 1 до 12.
Тържеството стартира с поздрав на директора на училището Елена Андреева. “Дойде време, когато думата “не мога” за вас остава в миналото”, каза в словото си директорката и допълни: “Очакват ви моменти, в които няма поправими двойки. Знайте, че всичко досега е било междучасие и сега започва истинският час за вас. Поемайте смело отговорностите, посрещайте достойно всяка промяна”, каза в словото си Андреева и пожела на зрелостниците усмивки и успехи да съпътстват ежедневието им, да бъдат отговорни и достойни хора, толерантни и трудолюбиви.
Особено развълнувани бяха класните ръководителки на абитуриентите Мария Банкова и Айше Колашова. Да бъдат добри хора, бе поръката на Мария Банкова, която също поздрави зрелостниците. В словото си тя благодари и на родителите им за това, че са отгледали едни достойни личности.
По време на церемонията традиционно бе предадено и знамето на училището в ръцете на бъдещите дванадесетокласници. Момичетата и момчетата от гимназията ще имат официално и бал през юли, но след като се подобри епидемичната обстановка.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *