HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ВИРТУАЛНА АТАКА Неврокопският певец Д. Куршумов стана жертва на интернет измама, личният му профил във Фейсбук засипан с гнусни коментари и обиди „к…“ „п…“

Безпрецедентен скандал със злоупотреба в личното пространство във Фейсбук гръмна в Гоце Делчев. Жертва се оказа известният неврокопски певец на руска, испанска, италианска и английска поп музика Димитър Куршумов. В личната му страница, в която той не може да влезе от седмица, негови приятели намират негови снимки с колеги и приятели, над които стоят непристойни, нецензурни и цинични коментари. Тъй като това е негова страница, излиза, че той ги е написал, но Д. Куршумов разбра това едва вчера, след като получи десетки обаждания от приятели от цялата страна.

След консултация с компютърен специалист се оказа, че паролата му във Фейсбук е сменена от три месеца.

Куршумов  вчера подаде жалба в полицията, като обвинява майката на две деца Лора Киримова, че е сменила паролата му и спокойно си е влизала в личния му профил, като пускала от негово име коментари за местни музикални величия, наричайки ги „к…“, „п…“, а връх на всичко е снимка на племенницата му, която е наречена  наркоманка.

От прокуратурата се разбра, че от две години въпросната жена се издирва за измама на неврокопчанин за трицифрена сума. Тя е майка на две невръстни момичета, които праща да просят. Бащите и на двете деца са неизвестни.

Димитър Куршумов възприел личната трагедия на самотната майка присърце, като непрекъснато приемал в апартамента си децата, хранил ги, тъй като в апартамента на Лора заради неплатени сметки дори електричеството е спряно.

От две седмици обаче Митко Куршумов е останал без средства дори за собствените си разходи. Лора пращала всеки ден децата да търсят пари от него, но той им обяснявал, че вече няма възможност. Малките момичета повтаряли заръката на майката, че ако не им даде отново пари, ще му се случи „нещо лошо“, и след дни гръмна скандалът.

Засегнатият певец е сигнализирал и социалните служби, че майката праща невръстните си деца да просят или да изнудват. Той помоли чрез „Струма“ да се даде гласност на скандалната история, за да могат тези, които влизат в профила му, да научат истината, че той няма нищо общо с цинизмите и обидите, написани от негово име. Последното работно място на Лора Киримова бе преди осем години в прословутата кръчма „Петте кьошета“, където тя бе сервитьорка. Това заведение бе затворено преди близо година от полицейските органи заради множество сигнали на съседи, че е гнездо на проституция. Оттогава Лора не работи никъде, а децата й разчитат на помощта на Социални грижи.

Казусът с измамата във Фейсбук е много любопитен. Интернет пространството все по-често се използва за престъпления и манипулации, но те са трудно доказуеми и виновниците рядко стигат до съда.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *