ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ НА СЕСИЯ! Яне Янев оглави временната комисия по наредбата за управление на общинските дружества в Сандански

Две рокади във времената комисия по изготвяне на новата наредба за управление на общинските дружества бяха извършени по време на последната сесия на ОбС в Сандански в края на миналата седмица. Съветникът от РЗС Яне Янев оглави въпросната комисия, като зае мястото на Мария Нонева. Тя пък напусна поста с гневна декларация след скандал с колегата й Явор Аргиров, когото обвинява, че е нарушил Етичния кодсекс на общинския съветник.

Аргиров според Нонева повишавал тон на членове на комисията, на два пъти затварял умишлено компютъра и веднъж е премахнал захранващия кабел на лаптопа, с който е осъществявала връзка Нонева. Тя твърди още, че съветникът е отправил и закана да изгони външния експерт в комисията, за което нямал делегирани правомощия. Нонева се почувствала засегната и от отправени лични обиди срещу нея, което преляло чашата и тя напапуснала комисията.

Изненадващо мястото си в най-възловата комисия освободи и самият Явор Аргиров. Неговата позиция бе заета от Снежана Стоянова. Тя първоначално си направи отвод малко след като бе номинирана от Нонева да заеме нейното място. След като Я. Янев бе издигнат да оглави комисията и последва и втората оставка – на Аргиров, Стоянова прие предложението на новия председател да попълни състава. Така в крайна сметка временната комисия по изготвяне на наредбата за управление на общинските дружества остава със следния състав: Яне Янев – председател, членове Снежана Стоянова, Димитър Димитров и представителите от администрацията Мария Ръждева и Иван Гюров.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

5 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *