Внезапно почина зам. областният на Перник Васил Павлов

Заместник областният управител на Перник инж. Васил Павлов е починал внезапно във вторник вечерта в дома си. Причината за кончината на 71-годишния перничанин все още не е известна. През деня той е бил на работа и не е имал никакви признаци на неразположение.

Васил Павлов отговаряше в областната администрация за ресори енергетика, икономика, земеделие, храни и гори, труд и социална политика, европейски фондове и европейски политики, както и туризъм. Той бе избран за зам. областен на Перник от квотата на „Обединени патриоти”.

Павлов е роден на 15 май 1949 г. в пернишкото с. Големо Бучино, където е завършил и основното си образование. След това учи в ПГ по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“. Служил е три години като моряк в Българската армия, а след казармата работи в МК „Кремиковци“ като „Майстор КИП и А“. Висшето си образование завършва в Техническия университет в София с квалификация „Машинен инженер”.

Павлов е работил 15 години в заводите за тежко машиностроене в Радомир, а след съкращенията в холдинг „Радомир метали“ е бил и шофьор на такси. Зад гърба си има тригодишен управленски опит на общинската фирма „Арония“, както и 6 месеца в Общинската администрация на община Перник като началник отдел.

Перничанинът има и стаж като охранител на фирма, както и като технически ръководител на строителна фирма. Последната му работа е била в мебелна фирма за оборудване на училища и детски градини. През 1994 г. има присъдена квалификация „Мениджър“ по специалността „Мениджмънт и стопански бизнес“. Павлов е бил и общински съветник в Перник.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Уточнение

    Хайде спрете с тия назначения на пенсионери! Кога тая държава ще я управляват хора, които и ще живеят в нея? Божо Димитров беше директор до 100 годишна възраст, Иванов е шеф на КЕВР и му е набор…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *