Внучката на дългогодишния директор на Учителския институт в Дупница Ст. Мирчев нареди изложба в града на дядо си

Внучката на дългогодишния директор на бившия Учителски институт „Свети Иван Рилски“ – гр. Дупница Стоичко Мирчев – доц. д-р Ралица Мирчева, представи своите най-нови творчески виждания в самостоятелна изложба „Рефлексии“ в общинската художествена галерия /на снимките/.

Ралица Мирчева е преподавател по рисуване и живопис в Нов български университет в София. Пред вестник „Струма“ преди откриването на изложбата тя сподели: „С прекрасни спомени съм от детството си, защото градът е прекрасен. Домът на баба и дядо беше до самия Учителски институт”, спомни си художничката.

На въпрос как й се е отразила изолацията по време на пандемията като творец, тя отговори: „Честно да Ви кажа, стресът беше за всички определено много голям. В един момент се обърнах към себе си, към изкуството и оттам се роди тази експозиция. Изложбата се нарича „Рефлексии“, това е отражение на човешките емоции. Това са отраженията на моите емоции в тези 16 силуетни човешки фигури, които съм направила. Посланието на изложбата са човешките емоции, през които преминаваме всички ние, така че това е посланието“, сподели Ралица Мирчева.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *