Времето по Коледа и Нова година: Очаква ли се сняг?

Доста голяма динамика до края на месеца предстои на Балканския полуостров. В дните до 20-30 декември има индикации за валежна обстановка, но не може да сме категорични дали се очаква снежна Коледа или Нова година. Това каза Красимир Стоев от НИМХ, съобщи Нова.

Той уточни, че през следващите 24 часа в Германия и Източна Франция ще има снеговалежи на места  значителни.

„При нас преминава плитък вихър Югоизточна от Балканския полуостров. За последното денонощие в Югоизточната част на страната количествата на валежи са от 5-6 до 30 л/кв.м. Най-много е валежът в Чирпан. Днес до обяд валежите ще продължат. От Северозапад започва процес на разкъсване и намаление на облачността”, посочи той.

Според Стоев динамично ще е времето през следващите дни, утре ще е без валежи, с по-ниски минимални температури. :В сряда и четвъртък на много места в страната ще има валежи от дъжд.  С понижението на температурите през втория ден дъждът ще преминава в сняг. В края на седмицата отново се очакват малко по-високи дневни стойности.  Той добави, че динамиката е доста голяма, има вероятност още в съботния ден по високите полета дъждът да преминава в сняг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *