Всички болници в София – с COVID-зони

До края на днешния ден столичната Регионална здравна инспекция ще издаде заповед всички лечебни заведения за болнична помощ да обезпечат COVID-зони и персонал. Броят им ще бъде съобразен с капацитета на самите болници. Срокът за изпълнение на заповедта ще е до понеделник. Това каза обяви директорът инспекцията д-р Данчо Пенчев по време на седмичния брифинг на здравните власти за развитието на пандемията, предава NOVA.

Той подчерта, че кривата за проследяване на заболеваемостта в София-град ясно показва увеличението на положителните проби. 

“Хоспитализираните са 425. В столицата заболяването протича леко и безсимптомно. Имаме информация за петима починали пациенти с коронавирус в София”, допълни д-р Пенчев. 

„В момента са активирани 19 болници в София, които ще бъдат разширени. Хоспитализацията трябва да се прави при точно определени правила, да не се допуска преекспониране на клинична симптоматика. Надявам се в това да ни помогнат и общопрактикуващите лекари и специалистите в доболнична помощ”, допълни д-р Пенчев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *