Втори обет за любов и вярност! Златните юбиляри семейство Павлови дариха кмета на Разлог Кр. Герчев с бяла кърпа и кумова точилка

На тържествена и емоционална церемония сребърни и златни юбиляри от община Разлог си дадоха втори обет за любов и вярност. Традиционно двойките минаха под украсената арка и бяха посрещнати със стръкче здравец от най- младото семейство в общината – Катерина и Цветелин Гальови.  Юбилярите положиха подписите си в летописната книга на община Разлог и подновиха обетите си за брак. Традиционно кумове на общата сватба бяха кметът на Разлог Красимир Герчев, чийто трети мандат стартира с положителни емоции и вълнуващи събития, и чаровната му съпруга Ирина. Всяка двойка получи оригинално брачно свидетелство, изработено специално за повода. Заедно със стръкче цвете то бе връчено от градоначалника на нежната половинка в семейството като пазителка на семейните ценности, а първата дама поднесе на кавалерите подготвените от община Разлог подаръци.

„Запазете  този ден като незабравим спомен,  продължавайте да се обичате и уважавате  още дълги години, защото преди всичко вие сте  приятели, споделящи една съдба. В навечерието на Деня на християнското семейство вие се вричате отново един на друг, но този път до вас са вашите деца, а до някои от вас вече и внуци. Сега вече сте отговорни и за техните съдби. Бъдете здрави, обичайте се, уважавайте се и се подкрепяйте”, пожела на юбилярите  градоначалникът.

Официалната церемония продължи с предаване на хляба и огъня като символ на любовта и семейното огнище. В знак на приемственост между поколенията и със завета да съхраняват семейните ценности и да ги завещаят на поколенията след тях, те бяха предадени  от златните юбиляри семейство Павлови на  сребърните – семейство Паневи, а от там на най-младото семейство Катерина и Цветелин Гальови,

Като на истинска сватба, младоженците спазиха и друга типична за Разлог традиция. Те даруваха кума с бяла кърпа и му подариха кумова точилка. С нея той поведе първото кумово хоро заедно със съпругата си. 

Специален поздрав към юбилярите поднесоха танцьорките от ТК „Пирински наниз“ с ръководител Мария Калоянова. Те бяха подготвили и изненада за юбилярите. След изпълнението им разложки зурни писнаха и разиграха празнуващите двойки. Хорото поведоха златните юбиляри Елена и Георги Павлови, които доказаха, че пазят младия си дух. За семейството тази година е специална и ползотворна. Само преди месец  Георги Павлов, който е бивш учител, представи първата си краеведска книга, разказваща историята на родното му село Градево.

Някои от юбилярите имаха двоен празник. Златните юбиляри семейство Асен и Анна Шаркови празнуваха заедно със сина си  Иван и снаха си Нели, които отбелязаха сребърна сватба.

Общо 125 двойки от община Разлог честват тази година своите златни и сребърни сватби. Почти половината присъстваха на общото празненство. Водещ на вълнуващата церемонията бе Рени Рачева – директор на Обреден дом – Разлог, чиято е инициативата за общите чествания и вече десетилетия се нагърбва с организацията, като не хаби сили, за да направи деня за празнуващите незабравим.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *