В Гоце Делчев: Вечерен час за непълнолетните до 21 декември, сватбите – с до 10 гости

Вечерният час за непълнолетните в община Гоце Делчев ще важи до 21 декември. Младежите под 18-годишна възраст няма да могат да излизат извън домовете си във времето от 21 до 6.30 часа. Това се казва в нова заповед на изпълняващия длъжността кмет на града Валери Сарандев.

При нужда те ще имат право да посещават аптека, болнично заведение, личен лекар или хранителен магазин в опоменатия времеви отрязък.

Гражданските бракове ще подписват в ритуалните зали, в  присъствието на длъжностното  лице по гражданско състояние, фотограф, свидетели, двамата младоженци и до 10 гости. Заповедта влезе в сила от полунощ във вторник.

Междувременно всички заведения за хранене и развлечение в града затвориха врати. Не работят ресторанти, заведения за бързо хранене, търговските центрове, моловете и кафета. Част от ресторантите започнаха да приемат поръчки и да ги доставят до адресите на клиентите си. A един от най-популярните такива ще доставя топла храна на медиците от ковид отделенията на МБАЛ „Иван Скендеров“. Това ще става веднъж седмично. Болницата в града е една от най-натоварените в областта.

В последните няколко седмици се забелязва и драстично намаление на хората, които посещават пазара в Гоце Делчев в дните понеделник и петък. 

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *