Кметът Р. Томов отложи назначаването на заместниците си, забавят настаняването в новите социални жилища в кв. „Освобождение“ заради проблеми в строителството, глътнало 9 млн. лв.

Кметът на Благоевград Румен Томов отложи назначаването на заместниците си за идната седмица.  Първите срещи с директорите на дирекции и началник- отделите след встъпването си в длъжност той проведе в присъствието на Ясен Попвасилев и Виктор Асиски от инициативния му комитет.

„Бяха нормални, а хората спокойни“, лаконичен бе градоначалникът. По повод коментари за готвени оставки той  разкри през вестник „Струма“, че през първата му работна седмица няма депозирани молби за напускане на хора от администрацията. „Който е взимал грешни решения, ще бъде заменен. Който си е вършил съвестно работата, ще продължи да изпълнява задълженията си“, бе отговорът на кмета Томов на въпрос дали планира смени по звената. На питане кога ще стартира настаняването на нуждаещи се в новите социални жилища в кв. „Освобождение“ градоначалникът на Благоевград посочи, че то ще се забави, докато фирмата строител не отстрани съществуващи проблеми. „Домакините на сградите ме информираха за проблеми като изгоряла платка на радиатор, сифон, от който водата не се оттича, напукани стъкла… Не можем да настаним хората и да завалят жалби и сигнали за ремонти“, обясни кметът Томов. Той е назначил комисия, която да обследва блоковете със 183 апартамента, за които бяха похарчени близо 9 млн. лв., и да излезе с опис на съществуващите пропуски, заради които настаняването на наематели ще се забави.

Темата за новия управленски екип на Благоевград цяла седмица е сред най-коментираните в общината. Като най-сигурни засега се спрягат Ясен Попвасилев – за зам. кмет по икономика и финанси, и Иво Николов – за шеф на „Местни данъци и такси“, който пост заемаше, преди да влезе в екипа на Камбитов. На кого ще се довери новият управник на Благоевград, той обеща да обяви след понеделник.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *