В четири села в Пернишко избират кмет на кметство

В четири села в Пернишко предстоят частични местни избори за кмет на кметство, показва справка на официалния сайт на Централната избирателна комисия. Това са Люлин, Студена, Богданов дол и Прибой. 

Броят на избирателите в общините Перник и Радомир, е общо 2337 души. Това съобщиха за БТА председателите на Общинските избирателни комисии (ОИК). Имащите право на глас по места са, както следва: с. Студена – 1278 избиратели, с. Люлин – 606 избиратели, с. Богданов дол – 332 избиратели, с. Прибой – 121 избиратели.

До частичния вот в населените места се стигна, след като бяха прекратени предсрочно пълномощията на новоизбраните кметове. В три от тях – Студена, Богданов дол и Прибой, победителите на местния вот миналата година не спазиха законовото изискване в едномесечен срок от полагането на клетва да прекратят участието си в търговски дружества. Оставка по лични причини подаде кметът на пернишкото село Люлин.   

Кандидатите за кметове на Богданов дол и Прибой са двама. В останалите села претендентът е само един, поясниха от ОИК в Перник и Радомир. 

Комбиниран вот с хартиена бюлетина и машина може да се упражни в секциите в Студена и Люлин. В останалите две села гласуването ще бъде изцяло с хартия. В Студена единствено ще има и две секции за гласуване – 46-а и 47-а.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *