ГЕРБ с най-много – 10 представители, в ОбС – Разлог, четирима съветници вкарва БСП, трима – ДБ-Обединение, по двама – „Разлог 2020“ и протестърите от „Възраждане“

Ясни са вече броят на партиите и имената на общинските съветници, които влизат в ОбС – Разлог. Общо пет партии ще сформират мандатите в следващия минипарламент. Най-много свои представители – 10, вкарва ГЕРБ. Сред тях има четири нови лица, които досега не са били в местния парламент. Това са 23-годишната студентка по право Мария Крънчева, която е най-младият представител в листата и ще бъде най-младият парламентарист в Разлог. Тя е събрала и най-много преференции – 415, и е изпреварила доста от съпартийците си.
Сред новите лица са още Атанасия Спасова, която е инженер лесовъд, и служителят в ДГС – Разлог Марио Терзиев. Четвъртото ново лице е единственият представител на ВМРО в листата на ГЕРБ Георги Крънчев. Останалите, които ще сформират новата парламентарна група, са досегашните д-р Мария Копанарова, Кирил Калоянов, Петър Попов, Николай Колчев, Гергана Костова и Фиданка Цирова.
Четирима общински съветници вкарва БСП. Това са първите трима в листата – Николай Дундалов, който е и лидер на партията в Разлог, кандидатът им за кмет Александър Крайнов и бившият шеф на ВиК – Разлог Пламен Ботев. С преференциален вот от 122 гласа в минипарламента влиза и тринадесетата в листата Александра Георгиева, която изпреварва девет от съпартийците си.
Трима съветници вкарва Демократична България-Обединение. Това са досегашните парламентаристи д-р Радко Тумбев и адв. Иван Димитров, както и банковият служител Пламен Хаджиев, който е бил общински съветник през мандат 2011-2015 г. Те са и водачите в листата на партията.
По двама свои представители вкарват „Разлог 2020“ и ПП „Възраждане“. Първото ще се представлява от досегашните Васка Бележкова и Лилка Досевичина, които са получили по-висок преференциален вот и са изпреварили двамата водачи. Протестърите от Разлог също вкарват двама общински съветници – инициатора Димитър Марков и финансиста Христо Зайков.
Това сочат първоначалните данни. Не е изключено да има размествания, ако някой от народните избраници реши да се откаже.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *