HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът на Бистрица Кирил Огненски избяга от болницата, за да спасява човек!

 

Собственикът на автосервиз от Дупница Евгени Георгиев-Гецата, на 32 г., изпадна в алергичен шок след ухапване от насекомо. Кметът на Бистрица Кирил Огненски го спаси от смърт.

Вчера около 15,30 ч. Евгени излязъл на разходка с мотора по екопътеката “Бели път” в близост до вилата на ТЕЦ-а, на няколко километра от града. Там рядко минават хора през делнични дни. Докато карал, някакво насекомо го ужилило по устата, Георгиев усетил, че му прилошава, и позвънил на свой приятел от Дупница. Приятелят му пък се обадил на кмета на Бистрица Кирил Огненски, който веднага се качил на джипа си, за минути изминал 10-ината километра и открил Евгени, легнал на пътя и бездиханен. Качил го в колата и тръгнал за Дупница, като по пътя звъннал на тел. 112 за линейка на Спешен център.

Любопитна подробност е, че по време на позвъняването Огненски бил в болница заради прекаран инфаркт. Той обаче не се замислил за собственото си здраве, напуснал здравното заведение и скочил в колата да помага.

Репортер на вестник “Струма” се свърза по телефона с Огненски. Откри го на излизане от болницата в Дупница, където е настанен в реанимация Евгени Георгиев. Ето какво разказа кметът, който все още не се беше успокоил от преживения шок:

“Като отидох на мястото, заварих Гецата да лежи на пътя. Не дишаше, цялото му тяло беше посиняло. Опитах се да го свестя, като го дърпах, но той изобщо не реагираше. Уплаших се. Познаваме се отдавна. Качих го в джипа и позвъних на тел. 112. Съобщих, че тръгвам за Дупница. Карам човек, за когото не съм сигурен, че е жив. Линейката ме срещна в Дупница и на ръце внесох Гецата. Веднага му направиха три инжекции една след друга, след 15 минути показа признаци на живот и си отдъхнах. Все още съм под напрежение от преживяното.

Каза, че някакво насекомо го е ухапало по устата, докато се е движел с мотора, и му прилошало. Досега не е имал алергия от нищо. Каква е животинката, дето го е ухапала, не се знае. Нали оцеля, това е важно!”, каза кметът Кирил Огненски.

Евгени Георгиев е баща на 4-годишни момченца близнаци.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *