БЕЙБИ БУМ! Осем бебета изплакаха за 24 часа в МБАЛ – Благоевград, сред тях и дъщеричката на финансистка в Здравната каса

Осем бебета поеха първия си дъх за 24 часа в благоевградската болница, което е рекорд за последните няколко години. Шест от новородените са момиченца, едното от тях, малката госпожица Катрин, е дъщеричка на финансистката в Здравната каса на Пиринско Людмила Стойчева. Бейби бум в края на лятото, така медиците определиха интервала от 10,20 часа на 30 август до 11,00 часа на 31 август, в който проплакаха 8 бебета. За сравнение, акушер-гинеколозите в Благоевград отчитат 366 раждания за изминалите 8 месеца.
Развълнувана от рекордния брой новородени е и младата специализантка д-р Ролева, след като четири от бебетата изплакали в ръцете й.
“Първите две бебенца изплакаха едновременно с разлика точно един час – 10,20 и 11,20 часа, майките са 26-годишни от Благоевград, новородените са доносени и с перфектни мерки”, каза с вълнение 28-годишната специализантка д-р Ролева. Тя сподели за динамиката на работния процес:
“По същото време в родилна зала течеше още едно раждане при д-р Карагогов момиченцето изплака в 11,15 часа. От една година работя в родилна зала, развълнувана съм, защото през изминалото денонощие има бум на новородени. Родилките са на възраст от 24 до 42-годишни – шест са от Благоевград, Милка Василева от Рила и Хатидже Авдик от Рибново. Тази професия е моята сбъдната мечта. По време на израждането на бебетата не бях сама, а в екипа на болничния директор д-р Митев и д-р Костадинова. Чаках една година и половина, за да бъда зачислена за специализация и да продължа следдипломното си обучение в тази сфера. Още помня първото бебе, изплакало в ръцете ми, раждането протече нормално, но аз не можех да се овладея, треперех от огромния адреналин. За цял живот ще запомня и сиянието от щастие, което видях на лицето на родилката и таткото на момченцето. Тогава бях в екипа на акушер-гинеколога д-р Ели Константинова и акушерката Ели Бояджиева, които ми помагаха с ценни съвети. Раждането е уникален процес и не се описва с думи. Сестра ми, която е две години по-голяма от мен, също избра тази специалност, тя работи в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев и сега й предстои придобиване на специалност, тя вече е семейна. Обикновено младите хора ги е страх да създадат семейство. Според някои да имаш дете означава, че светът е свършил, няма забавление и други удоволствия. Сега, когато работя в родилна зала, искам да посъветвам бъдещите майка да раждат около 30-годишни, защото възрастта започва да оказва влияние неусетно, без да го осъзнаваме”, заключи младата лекарка, която преди да се премести в Благоевград е работила във филила за Спешна помощ в Гоце Делчев.
Тя е дъщеря на бизнесмена Исмет Ролев, които има фирма за автобусни превози и обслужва Гоцеделчевски регион.
СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *