Градският транспорт в София отново с променен маршрут заради палатките

В петък вечерта протестиращи отново разпънаха палатки на няколко места в София. Блокирани са „Орлов мост”, бул. „Княз Александър Дондуков”, „Цар Освободител” и кръстовището пред СУ. За момента в района няма напрежение. Линейки, пожарни и други автомобили със специален режим се пропускат от протестиращите. Недоволните промениха мотото на протеста, като то вече е „Бунт срещу диктатурата на Борисов”, предава Нова тв.

От СДВР поясниха, че няма арестувани при снощния протест. 

“Част от протестиращите останаха отново на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, даже призоваха множеството да ги подкрепи. Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови елементи. Няма как да минат линейки през протеста. Започнаха да събират камъни и други неща, които имаха намерение да използват срещу нежелани на техния протест”, поясни гл. инспектор Красимира Стоядинова от “Охранителна полиция”. 

По думите й на протеста има много жени, което ограничава възможността на полицията да се намеси. 

“Целта ни е да възстановим обществения ред. Уважаваме правото на протест на всички граждани. Призоваваме ги обаче да не пречат на всички останали, които не протестират”, категорична е Стоядинова.

Заради блокадата е променено и разписанието на част от линиите на градския транспорт в столицата. 

Автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва – автобусите по линии 9 и 75 обръщат на Военна академиия “Г.С.Раковски”, автобусите по линии от линии № 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута. Автобусни линии № 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно. Автобусите по линия № 94 обръща на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута, автобусите от линия № 213 е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си двупосочно, тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута. Тролейбусите от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Кл.Охридски“ обръщат на кино Одеон, тролейбусите от линия № 7 от район „Люлин“ обръща на Сточна гара, тролейбусите по линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул.“Васил Левски“.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *